SCLERO.ORG
Search
ISN: Romanian Version
Romana:

Scleroderma: Medic-Pacient-Familie

Nu este prea usor, sa incepi sa-ti scri propria istorie, in asemenea situatie. Dedic aceasta pagina medicilor mei:

Munte in SpatiuProf. Dr. Ferencz Laszlo (seful clinicii de Boli Cronice si Recuperare Cardiovasculara Tg. Mures)
Dr. Dosa Geza (aceeasi clinica)
Dr. Anca Cristea (sefa laboratorului de cercetari imunologice Cluj) (si toata echipa de cadre medicale, care m-au ajutat in acea perioada, si carora din pacate nu le retin numele, in masura in care mi le voi reaminti, voi intregi aceasta lista)
• Multumesc si celor de la SMURD, Tg. Mures (care, intr-un anume fel, m-au ajutat si ei, cu anumite teste, la factorul "timp").

De cind am inceput cautarile prin web, am incercat, si inca insist, sa gasesc ceva material, sau informatii in limba romana. Din pacate, nu am gasit nimic.

Am gasit doar un articol, care face descrierea unui bolnav din Brasov, si care se pare ca sufera de aceasta boala Scleroderma, sau o forma a ei, nu stiu sigur, pentru ca din pacate, nu se spune numele bolii. (Si nu am inteles de ce. )

Mie mi-a ajutat foarte mult, sa gasesc, in acest fel, un ajutor. Ajutorul e mai mult de natura emotionala. Si nimeni nu te poate intelege mai bine, decit cei ce se afla in aceeasi situatie cu a ta.

Aceasta pagina, doresc sa fie ajutor celor ca mine, vorbitori de limba romana. Si va fi strict in aceasta limba, dar veti gasi legaturi la pagini in limba engleza, mai documentate, si de ultima ora.

Din pacate, pagina mea, inca nu este sustinuta sub nici o forma, medical. Eu totusi, sper, ca in curind, un medic, sa aiba timp si posibilitati sa ma ajute, in privinta articolelor strict medicale. Pina atunci, accept criticile, care probabil nu vor intirzia sa apara.

In rest, as vrea sa gazduiesc aici, povesti primite de la alti bolnavi, de la cei ca mine. Povesti, sfaturi, experiente, tot ce se poate. Pot fi si povesti scrise de cei care au grija de cei bolnavi, sau povesti in memoria celor ce au suferit si azi, nu mai sint.

Credeti-ma, ajuta mult. Ajuta sa citesti aceste povesti, atunci cind esti in aceasta situatie. Le citesti plingind, sau rizind cu lacrimi atunci cind in poveste se strecoara o umbra de umor (ce-I drept, cam negru).

In definitiv, va fi o pagina a pacientilor, care, poate ajuta si medicul, daca acesta vrea sa inteleaga atitudinea pacientului.

Tot parte din norocul meu, a fost faptul ca medicul meu, Dosa Geza, m-a ajutat si sustinut, cumva, cum s-a priceput, moral. Si asta inseamna mare lucru. Atunci cind se stabileste o legatura de incredere, intre medic-pacient, e putin mai usor de trecut prin perioada aceasta, in definitiv, medicul fiind cel mai apropiat de noi.

Invit pe toti ce au ceva de spus, despre pagina, ca simplu vizitator, ca pacient, sau ca medic, sa spuna deschis. Accept mai ales criticile, dar mai ales, as accepta un suport medical, adegvat. Si sper ca nu va intirzia sa apara.

Aceasta pagina, a fost realizata cu ajutorul prietenei mele din web - lumea sclerodermei: Shelley Ensz careia ii multumesc foarte mult, pentru suportul acordat, timp, spatiu si munca.

Krista Lurtz

KristaPovestea Mea: Krista Nu este prea usor, sa incepi sa-ti scri propria istorie, in asemenea situatie.

De ce? Pentru ca habar nu am daca sa scriu despre Krista de acum citiva ani, sau Krista cea de acum. Da, sunt tot eu. Dar sub o altaforma fizica…

Povestea Mea: Krista (engl.) I promised Shelley that some day, I would try to write my "real" story. It's been some time since that day. I tried, yes, I did. But, there's something which kept me from doing it…

To Krista: Global Outreach Excellent Award

SWA Global Outreach Excellence AwardThis award from the Scleroderma Webmaster's Association was given to Krista Lurtz, ISN Romanian Translator, for her excellent global outreach efforts.

Go to Despre Scleroderma
 
 

SCLERO.ORG is the world's leading nonprofit for trustworthy research, support, education and awareness for scleroderma and related illnesses. We are a 501(c)(3) U.S.-based public charitable foundation, established in 2002. Meet Our Team. Donations may also be mailed to:

International Scleroderma Network (ISN)
7455 France Ave So #266
Edina, MN 55435-4702 USA
Email [email protected]. Disclaimer. Privacy Policy.